09365495434

آلودگی هوا

سلام

یک روز دیگه .. یک فرصت دیگه …

ولی حیف که آلودگی در هوای شهرمون بی داد میکنه….متاسفانه..!!!

در کشور ما به دلیل بحران آلودگي هوا در تهران و شش شهر آلوده آن مثل  تبريز، مشهد، اراك، اصفهان، شيراز و اهواز، مسئولين ستاد اجرايي كاهش آلودگي هوا به منظور ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه، از سال ۱۳۷۴ روز ۲۹ دي ماه را به عنوان روز ملي هواي پاك اعلام نمودند..

باید بدانیم که قدمت روز هواي پاك در ايران از كشورهاي فرانسه و ايتاليا بيشتر است.

هدف از اعلام روز ملي هواي پاك ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه بوده است و از آنجا كه كليد اصلي كاهش آلودگي هوا، مشاركت مردمي و افزايش هماهنگي بين بخشي است اين روز مي تواند عامل مهمي در ايجاد اين مشاركت و هماهنگي بين بخشي باشد.

از ابتدای دهه های قرن بیستم، به دنبال  ارتباط میان آلودگی هوا و تخریب محیط زیست، بسیاری از کشورهای صنعتی پیشرفته، تحقیقات و برنامه های علمی برای کنترل آلاینده های بسیار مضر را آغاز نمودند، اما متاسفانه، در اکثر قریب به اتفاق کشورهای در حال توسعه این مسئله آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته و وضعیت آلودگی هوا در شهرهای بزرگ جهان دائماَ رو به وخامت گذاشته است!

روبرتو بارتولینی، وزیر بهداشت WHO،

این واقعیت را که آلودگی هوا عامل اصلی مرگ و بیماری است،را برجسته می کند و میگوید که ما دائما در حال کشف شواهد جدید در مورد اثرات منفی آلودگی هوا درون بدن خود هستیم. آن ها همچنین بر پیشرفت هایی که در اتحادیه اروپا برای بهبود کیفیت هوا انجام می شود، از جمله اجرای بسته پاکسازی هوا در اتحادیه اروپا و همچنین اقدامات فنی اضافی که می تواند باعث کاهش ضرر و زیان این آلودگی ها شود،  متمرکز شده اند!

کمیسیون اتحادیه اروپا، چگونگی برخورد با آلودگی های مرزی را از طریق سیاست های مختلف و مکانیزم های اتحادیه اروپا و وضعیت کیفیت هوا در اروپا ارائه می دهد. برای رسیدن به انطباق با استانداردهای کیفیت هوا موجود، اجرای کامل سیاست های کیفیت موجود در اتحادیه اروپا و ملی، از جمله NEC و افزایش پشتیبانی برای بازسازی توانایی های مدیریت، کیفیت محلی نیز باید وجود داشته باشد. از نظر هزینه های اقتصادی، این کمیسیون اضافه کرد که هیچ شواهدی وجود ندارد که سیاست ها برای بهبود کیفیت هوا باعث کاهش رشد اقتصادی شده است.

و اما یک سوال بسیار مهم ،

چطور خود و خانواده و خصوصاَ فرزندانمان را در برابر این آلاینده ها محافظت کنیم؟
آلودگي هوا و مسموميت گياهان

آلودگي هوا و آثار آن بر بارداري

ابتلا به بيماریها بر اثر تنفس هوای آلوده و…..

ما می خواهیم شما را به بعضی از مواد مغذی که دارای آنتی اکسیدان طبیعی هستند را معرفی کنیم که می تواند به بدن شما کمک کند تا با این تهاجم روبرو شده، مبارزه کنید.!!.

هوا آلوده که ما را در معرض خطرات قرار می دهد، ازن، دی اکسید نیتروژن، ذرات معلق، ذرات ریخته گری دیزل و غیره را به ریه های ما وارد می کند.

آنتی اکسیدان های محافظ موجود در رشته های ریه ما با آن مبارزه می کنند تا زمانی که تعداد آنها کم شود، پس از آن آلاینده ها شروع به حمله به سلول های ایمنی و بدن تولید رادیکال های آزاد و التهاب می کنند.

اما آیا می دانستید که آنتی اکسیدان ها از مواد غذایی که می خورید می توانند از بدن شما در برابر اثرات مضر ناشی از آلاینده های هوا محافظت کنند؟

ویتامین C: این آنتی اکسیدان قوی ترین برای بدن ما بسیار مفیدست. این ویتامین محلول در آب در سراسر بدن ما موجود است و آن از بین برنده ی قوی رادیکال های آزاد است. ویتامین C نیز به بازسازی ویتامین E کمک می کند. کافی است ویتامین C در رژیم های روزانه ما برای حفظ سلامتی موجود باشد.
سبزیجاتی مانند برگ گشنیز، سیب زمینی سرخ مایل به قرمز، جعفری و کلم  منابع خوبی هستند که بایددر طول روز استفاده کنید ولی ساده ترین راه برای دریافت دوز روزانه ویتامین C شما اضافه کردن آب ۲ لیمو ترش در رژیم غذایی روزانه خود است.

ویتامین E: این ویتامین محلول در چربی اولین خط دفاع در برابر آسیب به بافت های انسانی است.
ویتامین E در رژیم غذایی ما معمولا از روغن های پخت و پز بر پایه گیاه بدست می آید، روغن آفتابگردان، گلرنگ و سبوس برنج سه منبع برتر است که پس از آن ها میوه های کلزا، بادام زمینی و روغن زیتون قرار گرفته است.

بادام و دانه های آفتابگردان نیز منابع خوبی از این ویتامین هستند. دانه ها و آجیل نیز دارای کالری و چربی غیر اشباع بالا هستند، بنابراین در حدود یک اونس ( معادل ۸ عدد گردو ) در روز کافی است.

در این میان  ماهی قزل آلا، شیر و قارچ برای تامین ویتامین E بدن خود توصیه می شود.

ادویه ترشی جات و گیاهان مانند پودر چیلی، پاپریکا، گیاهان زیتون، پونه کوهی، ریحان و جعفری حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین E هستند. با این حال، اکثر اینها در مقادیر بسیار کم مصرف می شوند. گنجاندن ساختارآنها در بخش هایی از پخت و پز روزانه شما به سلامت شما و فرزندان دلبندتان کمک شایانی خواهد کرد.

بتاکاروتن: نقش بسیار مهمی در کنترل التهاب در اثر فعالیت آنتی اکسیدانی دارد.، که در بدن ما به ویتامین A تبدیل می گردد.

سبزیجاتی مانند  برگ مانند قره قاط( میوه ای شبیه به بلوبری که در ایران در جنگل های شمال می روید و خواص ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی زیادی دارد) گشنیز، کاهو و اسفناج و  برگ های تربچه و هویج منابع ثروتمند بتا کاروتن هستند.

چربی های دارای امگا -۳ بدن ما را در مقابل اثرات مضر آلودگی هوا بر روی سلامتی قلب و چربی های بدن محافظت می کنند. منابع این روغن های ضروری که برای قلب نیز مفیدند، عبارتند از:آجیل و دانه هایی مانند گردو، بذر چیا(  غلات کامل و بدون گلوتن و در مورد خواص بی شمارش قابل مقایسه با گیاه جینسینگ است ) و دانه های کتان، ازآنها در برنامه روزانه استفاده کنید!

 

راه حل های آیورودا ( اژه‌اي سانسکريت به معناي علم زندگي و دانش طول عمر است )، بعضی از گیاهان و ادویه ها درعلم آیورودا برای درمان بیماری های تنفسی معمول پیشنهاد شده است:

۱٫ زردچوبه آنتی اکسیدان شناخته شده است و گفته می شود برای محافظت از ریه ها از اثرات سمی آلاینده ها کمک می کند.
۲٫ مخلوط زردچوبه با شیر برای کاهش سرفه و کمک در بیماری های تنفسی همچون آسم، بسیار مفید است که مصرف شود.
۳٫ گفته می شود که شکر زرد مخلوط با آب پیاز یک اثر دافع دارد که در طول سرفه خفیف مفید است.
۴٫میوه ی گیاه  هاریتاکی ( در سانسکریت به معنای از بین برنده همه بیماری ها) برای رفع خستگی مفید است.
۵٫ آیورودا همچنین رژیم غذایی غنی از غذاهای تلخ و رضایتبخش را در مقایسه با غذاهای شیرین و ترش را در طول آسم و آلودگی های شدید هوا، تجویز می کند. اعتقاد بر این است که گندم نیز برای بیماران مبتلا به آسم مفید است. زنجبیل، فلفل سیاه، ماکارونی و نعناع نیز برای درمان بیماری های تنفسی مفید هستند.

روز ۲۹ دی ماه ، روز هوای در پیش است ؛

امید است که به این بهانه یادی از پاکیزگی هوا بکنیم و همه دست در دست هم برای فراهم ساختن هوایی پاک که نیازهمه افراد جامعه است ،  تلاش بیشتری کنیم .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *