09365495434

مدیتیشن چیست؟

?راه‌های زیادی برای مدیتیشن وجود دارد؛ آنقدر زیاد که می‌تواند برای هر فرد تعریفی شخصی و خاصی داشته باشد. اما به طور کلی می‌توان آنها را به دو نوع کلی مدیتیشن «توجه متمرکز» و «مونیتورینگ باز» تقسیم‌بندی کرد.

?در مدیتیشن نوع اول شما تمام توجه خود را به یک چیز خاص می‌دهید که می‌تواند نفس‌کشیدن‌تان، یک احساس خاص در بدن و یا یک شیء بیرون باشد. نکته‌ی اصلی در این نوع از مدیتیشن تمرکز قوی بر روی یک نکته و جمع‌وجور کردن حواسی است که همه‌جا سرگردان می‌شوند.

?نوع دیگری از مدیتیشن که در تحقیقات بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، مدیتیشن مونیتورینگ باز است. در این نوع مدیتیشن شما به هر چیزی که در اطراف‎‌تان اتفاق می‌افتد توجه می‌کنید؛ به همه‌چیز توجه می‌کنید بدون آنکه عکس‌العملی نشان بدهید.

?مدیتیشن چه تاثیری بر ذهن دارد؟

?مهربانی بیشتر تحقیقات نشان می‌دهد که در کسانی که مدیتیشن انجام می‌دهند سطح همدلی و مهربانی بیشتر است. در آزمایشی در این زمینه عکس‌هایی به شرکت‌کنندگان(چه آنها که مدیتیشن می‌کردند و چه سایرین) نشان داده شده است و به طور خاص آنهایی که مراقبه می‌کردند و یا درحال مراقبه بودند، نسبت به تصاویر نگران‌کننده، احساس شفقت و نگرانی بیشتری نشان می‌دادند.

?مطالعه‌ی دیگری در سال ۲۰۰۸ نشان داد افرادی که به طور منظم مدیتیشن می‌کنند در آن بخش مغز که به همدلی مربوط می‌شود، فعال‌ترند.

?مدیتیشن چه تاثیری بر ذهن دارد؟

?ماده‌ِی خاکستری بیشتر مدیتیشن به بخش زیادی از ماده‌ی خاکستری مغز در هیوکامپ و نواحی پیشانی مغز مرتبط است. ماده‌ی خاکستری بیشتر در مغز می‌تواند به احساسات مثبت بیشتر و طولانی‌تر، ثبات عاطفی و افزایش تمرکز در طول زندگی روزمره شود.

?همچنین ارتباط مدیتیشن با کاهش اثرات وابسته به افزایش سن در ماده‌ی خاکستری مغز و کاهش افول عملکرد شناختی به دلیل افزایش سن نیز نشان داده شده است.

?مدیتیشن چه تاثیری بر ذهن دارد؟

?حافظه‌ی بهتر مطالعات کاترین کر، که محققی در یک مرکز تصویربردای پزشکی است، نشان داده است کسانی که مدیتیشن می‌کنند برای تنظیم امواج مغزی خود تواناتر هستند. یعنی می‌توانند در برابر چیزهایی که حواس آنها را پرت می‌کند، مقاومت کنند و بهره‌وری خود را در این زمینه به سرعت افزایش دهند.

?این‌بدین‌معنی‌است‌که آنها توانایی خاصی در به‌سرعت به‌خاطرآوردن و ترکیب حقایق جدید دارند.

?مدیتیشن چه چیز را بهتر و چه چیز را بدتر می‌کند؟

?اکنون می‌دانیم که مدیتیشن با مغز ما چه می‌کند. بگذارید به اثرات آن بر روی سلامتی نیز نگاهی بیندازیم.

?تمرکز بهتر به دلیل اینکه مدیتیشن یک تمرین برای تمرکزکردن بر روی چیزهایی است که ممکن است در حالت عادی کمتر توجه ما را به خود جلب کنند، به‌طورقطع تمرکز ما را حتی در زمانی که مدیتیشن نمی‌کنیم نیز افزایش می‌دهد. این اثر ماندگار از انجام مرتب مدیتیشن به‌دست می‌‌آید.

 

?تغییرات فعالیت‌ بخش‌های مختلف مغز در هنگام مدیتشین

?لوب پیشانی: این بخش از مغز بسیار تکامل‌یافته است؛ مسئول استدلال، برنامه‌ریزی، احساسات و خودآگاه ما. در هنگام مدیتیشن فعالیت‌های این بخش خاموش می‌شود.

?لوب آهیانه: این بخش از مغز پردازش حس‌های بدن را از دنیای اطراف به عهده دارد و زمان و مکان شما را موقعیت‌یابی می‌کند. در هنگام مدیتیشن، فعالیت این بخش بسیار آهسته می‌شود.

?تالاموس: دروازه‌بان احساسات که با عبوردادن داده‌های عمیق‌تر به مغز، مانند یک قیف عمل می‌کند و باعث می‌شود که توجه شما بر روی یک سیگنال متمرکز شود.

?ساختار شبکه‌یی: برای نگهبانی مغز، این ساختار ورودی محرک را دریافت می‌کند و مغز را برای پاسخگویی به آن، در حالت آماده‌باش قرار می‌دهد. مدیتیشن باعث می‌شود سیگنال‌هایی که از آن سخن گفتیم کمی فروکش کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *